Kupres: Povodom obilježavanja 100 godina skijanja na Kupresu, održan revijalni spust "Kupres 2023"

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Kupres/općinskog načelnika te nekolicine entuzijasta, danas 04. ožujka 2023. godine, održan je prvi revijalni spust povodom obilježavanja 100 godina skijanja na Kupresu (tako usmena predaja kaže).

Revijalni_spust_Kupres_2023_7_.jpg

Kako je i planirano, manifestacija je započela okupljanjem na odmaralištu kod tunela Kupreška vrata oko 17:00 sati, nakon čega su sudionici spusta krenuli prema startnoj poziciji. 

U 18:00 sati, 50-ak skijaša je sa Kupreških vrata, starim putem iznad magistralne ceste, započela spust na skijama sa starta noseći hrvatske zastave i baklje. 

Kako najavljuju organizatori, ovaj događaj će se organizirati i dogodine, te se svi nadamo da će se održavati kao buduća turistička atrakcija s ciljem promocije Kupresa i turističke ponude.

Iako je cesta okopnila, te se izmijenio dio organizacijskog plana, događaj je uspješno održan na oduševljenje i domaćina i gostiju. Unatoč nedostatku snijega na planiranoj ruti, organizatori su se pobrinuli vratiti snijeg na kolnik kako bi se skijaši mogli sigurno i uspješno spustiti do cilja. 

Organizatori su zadovoljni prvim izdanjem revijalnog spusta, a uz skijanje, bilo je tu i dosta zabave i druženja na samom cilju kod Napretkovog doma.

"Plan nam je da ovaj spust postane svojevrsna tradicija, da ga održavamo jednom godišnje i da ubuduće sudjeluje još više skijaša te da ovaj događaj bude platforma za perspektivniju turističku ponudu ovoga kraja" - kazao nam je Načelnik Općine g. Zdravko Mioč.

Pripreme za ovaj događaj trajale su kratko, nije se očekivao ovoliki odaziv gostiju iz svih krajeva Bosne i Hercegovine kao i iz Lijepe naše, ali domaćini su se potrudili da svi oni i ovaj put ponesu najljepše uspomene iz našeg grada.

Izvor: Kupreški radio


05.03.23 11:28, Vijesti Tagovi: kupres revijalni spust 2023 kupres smještaj